Frank Gehry | Cleveland Clinic | Las Vegas

After years of refusing to design a building in Las Vegas, Frank Gehry agreed to design the Cleveland Clinic Lou Ruvo Center for Brain Health after forming a bond with founder Larry Ruvo, a Las Vegas liquor distributor who was compelled to start a neurological research facility after watching his father, Lou, struggle with Alzheimer’s | The $100 million USD complex comprises two wings connected by an open courtyard | A dedicated research center, located at the northern end of the building, and a ‘for-hire’ event space, dubbed the life activity center, located at the southern end. the four-story clinic to the north, which holds medical offices, patient rooms and the research space, is relatively straightforward consisting of a collection of stacked boxes in white stucco and glass | The office wing, is not a pure geometric shape but a jumbled, unsettled collection of boxy forms, stepping back as it rises and tracing a subtle arc along the streetfront

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s